Still in the Big Apple...

Imorse drog vi iväg till Broadway, för att kolla in Times square. Visst var det kul att se stället och alla neonskyltar och musikalteatrarna, men ändå kändes det lite överskattat. Sedan spanade vi n Rockerfeller center och Trump Tower. DE byggnaderna var dock lite mer intressanta. Man kunde gå in och åka upp i båda  byggnaderna, men då vi redan varit uppe i det högsta, Empire state building, så kändes det lite onödigt. ;-)
Sedan gick vi upp till Central Park. Det var lite speciellt att se ett sådant grönområde mitt i myllret av folk, skyskrapor och högljudd och intensiv trafik. Dock gick vi bara en sväng i parken, då vi ansåg att vi hellre ville se andra ställen på Manhattan, än att gå runt i en park. För den är STOR.
Istället tog vi tunnelbanan till Madison square garden. Den var rätt kul att se, då man hört talas mycket om den arenan. Men då jag inte är nån fan av sport och så, så betydde inte besöket specilt mycket för mig. Men självklart var det kul att ha sett den. :-)


Times square.


Rockefeller center. Eftersom det ligger så inklämt så får ni nöja er med halva byggnaden. :-)


Trump tower, även det inkämt, så det blir bara toppen på bilden. :-)


Central Park, verkligen en oas i storstadsmyllret.


Därefter tog vi Metro (tunnelbanan) till Little Italy och Chinatown. Little Italy var svårt att avgöra vart det låg,medans det inte gick att ta fel på Chinatown. Där var det kineser och kinesiska skyltar och affärer överallt. :-D


Chinatown. Märks det? ;-)

Vi började bli hungriga och gick neråt Brooklyn bridge, och vi hittade sedan på ett pizzahak som verkade vara Italienskt. Vi köpte några slicar och vitlöksbröd. Och visst var det helt ok, men jag tycker nog att många pizzor är godare i Sverige. Eller oxå är man bara van vid våra pizzor. :-)


Pizzahaket. :-)

Sedan gick vi och tog en del bilder på Brooklyn bridge. Riktigt fin är den, med en speciell arkitektur. Den förbinder Brooklyn med Manhattan, för er som inte redan visste det. ;-)


Brooklyn  bridge. Jag testade panorama-läget i kameran här, och det vart vä rätt bra? :-)


Och så klart "tummen upp"-bilden. :-D

Nu är vi tillbaks till vårat Penthouse. :-) Och planen för kvällen är att åka till Brooklyn och besöka ett utav "mina" resmål, nämligen Barcade. Barcade är en bar som vilken som helst, OM det inte vore för att de även har fullt med gamla klassiska arkadspel utplacerade längs väggarna. Riktigt coolt ska det bli att besöka det stället och lägga i några quarters i Galaxian eller Pac-man. :-)
Efter det får vi se var vi tar vägen. Detta är ju trots allt sista kvällen i New York och USA överhuvudtaget. Det är ju med blandade känslor vi ska åka hem imorrn. Självklart är det skitkul här och man upplever nya grejer hela tiden. Men på något sätt har man blivit lite less på all stress, gående, och alla skyskrapor. Det är ju väldigt hektiskt här. ALLA verkar ha bråttom, bilarna, folket och biträdena i affärerna. :-/

Nåja, nu ska vi snart dra iväg. Vi ses mina vänner. :-)

Kommentarer
Postat av: frid

Yeah! Tummen upp. Ingen blogg utan tummen. Fasiken. Det är ju så att man blir avundsjuk, vilken resa.

2009-09-27 @ 22:39:14
URL: http://fridsbokrescensioner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0