The Big Apple & The big C, Coney Island...

Igår morse skulle vi börja rulla mot New York. Men eftersom vi inte sett Washington i dagsljus, så tog vi en snabbvisit till Capitolium och Vita Huset, innan vi började åka mot "The Big Apple".
Vi skulle även ta en liten chansning och som vi kunde hinna till Boonton, New Jersey, för att köpa lite delar till min Olds. Det var dock tyvärr en rejäl omväg för att komma dit. Men dit kom vi i alla fall. :-) Väl där så var det lite strul, men tll slut (efter betalning) så skulle vi åka till deras lager en liten bit därifrån. Jag gick in för att hämta grejerna, och möttes av två trevliga killar, varav den ena hade en Sopranos t-shirt på sig. Självklart kommenterade jag detta, och vi började genast prata om serien, och då berättade de att i stort sett alla utomhusscen av serien hade spelats in just i Boonton. T.ex Satriale´s pork shop. Även Bada Bing är/var en riktig stripklubb. Fan vad coolt. :-) Hade vi bara haft mera tid så hade jag lätt velat åka och kolla in ställena. Tydligen hade även den ena snuben haft besök av Tony Sirico, som spelar Paulie Gaultieri i serien. Skitcoolt ju. :-)


Capitolium på morgonkvisten.


Vita Huset & jag. Tummen upp igen, Frid. ;-)


På vägen till New Jersey passerade vi Langley och NSA´s högkvarter. Det såg väldigt anonymt ut. :-)


Killen med Soprnos-tröjan på bildelsfirman i Boondon. Visst finns det vissa likheter med Tony? :-)


Väl i New York så åkte vi Holland-tunneln till Manhattan. Vi lämnade av hyrbilen hos National och fick tll slut tag på en taxi som tog os till hotellet. Väl där upptäckte vi att vi fått två rum med enkelbäddar utan dusch och toalett, samt utan extralås innaefrån. Vi var inte var nöjda, då vi trots allt hade bokat rum med dubbla sängar osv. Vi kände att vi inte vile bo kvar på hotellet så började vi gå runt och försöka hitta andra hotell. Tydligen är det något FN-möte här nu, men trots det så lyckades vi hitta ett superhotell bara runt hörnet som endast kostade marginellt mer. Dessutom fick vi, otroligt nog, Penthouse-sviten. Så nu har vi en rejäl våning med balokong längst upp i huset. :-)


Utsikten ifån våra balkong i Penthouse-sviten. Väldigt nära Empire State Building, som ni ser. :-)



Efter den långa resvägen (ca 45 mil), samt allt strul strul vi haft på kvällen, så orkade vi bara gå runt hörnet och kliva in på en Italiensk restaurang och äta lite Spaghetti Bolognese. :-)



Imorse var vi uppe med tuppen, för att hinna ner till Battery park, för att ställa oss i kön för färjan över till Liberty Island, för att kolla in Frihetsgudinnan (Statue of Liberty). Det är en rätt kort båttrip (ungefär som till Alcatraz ifrån San Francisco). Väl där så gick vi direkt upp i statyn, men eftersom som biljetterna för att gå upp i kronan redan var slut (endast 240 personer får gå upp per dag pga konstruktionen och åldern) så fick vi bara gå upp till själva "sockeln" som hon står på. Fast det var okej det med. :-) En hel del bilder samt film vart det där. :-)
Sedan vart jag ju tvungen att köpa lite grejer i giftshopen. :-D
På vägen tillbaks så åker färjan via Staten Island. Vi klev aldrig av där, men jag började därimot snacka med en svensk kille som var där med sin familj. De var ifrån Umeå och var väldigt trevliga.


Frihetsgudinnan från färjan.


Manhattan i bakgrunden, jag står och gör tummen upp vid Frihetsgudinnans "sockel". :-)

Tillbaks på Manhattan så tog vi en sväng förbi Wall street coh passade ven på att gå förbi "Ground Zero", stället där "Twin Towers", World Trade Center en gång stod. Det är konstig känsla att stå där och se den enorma plats (numera byggarbetsplats), där en gång New Yorks största skyskrapor stod.


Det är inte utan att man tänker på det fasansfulla som hände, när man står vid "Ground Zero". :-(

Eftersom vi hade knallat runt en hel del och det började lida mot lunch, så tänkte vi åka ut till Coney Island och äta den världsberömda korven hos Nathan´s. Visst var korven god, med både bacon och ost på, men någon överdriven sensation var den faktiskt inte. Så hur det stället kan ha blivit så världsberömt förstår jag inte riktigt. Kanske beror på att de har "VM i korvätning" där varje år? :-)
Coney Island var även ett utav mina "måste se"-platser, då deras tivoli vid stranden inkluderar pariserhjulet "Wonder Wheel". Hos er som det inte ringer några klockor, an jag berätta att det pariserhjulet har en relativt stor roll som rekvisita i filmen "Warriors", som är en av mina absoluta favoritfilmer. Numera har dessvärre piren vid Coney Island byggts om och rivits, men för mig som aldig varit där tidigare, fick ändå en nostaglisk känsla, då jag såg "Wonder wheel" (som i alla fall fortfarande är intakt som förut), och delar av stranden där scenerna har spelats in. Cool som fan. :-) Kolla gärna in: http://www.youtube.com/watch?v=aTDWyTJDaec&feature=PlayList&p=15EAD78EF4A40AFA&playnext=1&playnext_from=PL&index=21
Precis sm jag trodde så hade en utav souvenirbutikerna "Warriors"-relaterade prylar. Jag köpte en t-shirt med filmloggan på, samt texten "Coney Island" under, på. Klockrent. :-)


"Wonder wheel" vid beach walken i Coney Island. Kult! :-)

Väl tillbaks på Manhattan så skulle vi åka upp i Empire State Building. Visst var det lite kö för att komma upp dit, men det var det värt. Hissen tog oss upp snabbt och smidigt till 80:e våninge och sedan fick vi ta trapporna sista 6 våningarna, eftersom en av hissarna ej fungerade.
Alltså, jag är ju lite rädd för höjder, det är det många som vet. Och när man kommer upp på en sådan höjd, som denna byggnad (ca 370 meter), så måste jag säga att man får en viss obehagskänsla och man lätt tänker på vad som skulle hända om det skulle börja brinna eller andra händelser. Och då framför allt med tanke på vad som hände med "Twin Towers" 2001. :-(
Men som i människans natur, så glömmer man lätt bort sådana tankar efter en stund, börjar tycka att det faktiskt var väldgt fin utsikt därifrån. Vi stannade kvar där uppe  ca 2 timmar, så vi fick både s New York i dagsljus, samt i solnedgång. Väldigt vackert och speciellt var det. Synd bara att det är så otroligt mycket folk som är där uppe samtidigt. Som mest kan jag uppskatta att det var ca 400 personer. Vilket är väldigt mycket folk på liten yta.
Hur som helst så överlevde vi även hissfärden ner, så jag kune köpa lite prylar i giftshopen. ;-)


Empire state Building nerifrån.


Uppefrån byggnaden. Och sen har vi Chrysler building i mitten.


Den "obligatoriska" tummen upp-bilden. :-) Jag gillade utsikten till slut, bara man lyckades slappna av sen.


Och ja, det ÄR högt.


Och så en sista bild, nedre Manhattan när skymningen fallit. En otroligt vacker syn. :-)

Därefter passade vi på att äta lite thaimat och sedan gå tillbaks till hotellet, där jag nu sitter i våran Penthousevåning. :-D
Nu är jag trött som f-N, och tänker gå och lägga mig. Imorrn är planen att besöka Central Park, Times square, Madison square garden samt lite flera ställen.

Go´natt mina vänner vart ni än är. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0