Vägen till Washington...

Imorse checkade vi ut från hotellet vid 8-tiden, och efter en snabbvisit för att kolla "beachen", så åkte vi direkt till Wright brothers museum. Det var ett intressant museum med de mesta av sakerna utomhus, så som monumentet upprest ill deras ära, sträkan de de flög, startplatsen och trähuset där de bodde då de utförde sina tester.
Det var väldigt varmt, så man blev svettig som fan, vilket kanske är bra med tanke på vad vi äter här. :-)


Monumentet över deras historiska flygning.


Platsen där flygningen började.


Och där den fjärde och sista flygningen slutade. Jag ger tmen upp för en väl utförd manöver av Wright-killarna. :-)

Vi fick även tips om en fyr, Currituck Beach Lighthouse, i närheten av Kitty Hawk som skulle vara inressant att besöka, och sagt och gjort. :-)
En lite "sjuk" grej var att man var tvungen att skriva sitt namn och grejer på en lapp och intyga att man på egen risk gick upp i tornet. Allt eftersom tornet inte var godkänt efter dags lagar och regler, och de inte vill kunna bli stämda ifall man ramlade ner eller nåt. :-)
Och det var högt och lite småläskigt att kliva upp i de smala trapporna. Men jag tror det gick bara eftersom jag "offrade" en quarter ner i önskebrunnen innan vi gick upp. :-)


Precis vid uppgången i tornet, i fyren.


Väldigt vacker utsikt var det från tornet, men även högt.


När vi sedan började åka mot Washington igen, så hände två som ingen av oss hade trott vi skulle få uppleva. Först åkte vi förbi en Corvette Auto shop. De hade några corvetter stod utanför, men innanför så hade en sanslös verkstad och det största reservdelslagret jag nånsin sett med begagnade delar. Det låg karosser, huvar och ramar i drivor. Otroligt kul att se. :-) De hade även t-shirts som de sålde, och självklart köpte vi. :-)


En av Corvetterna utanför auto shopen. Notera även bilarna bakom.


Jobb på en 60-tals Corvette.


En av de tidigare "Vettarna", samt en massa karosser och delar i bakgrunden.

Direkt bredvid Corvette shopen, så låg ytterligare en bilaffär. Där stod det en gammal Camaro och en Nova, samt en 34:an Rod inne i ett garage. Vi snackade lite med säljaren, som verkade väldigt trevlig. Camaron hade en liten nätt kompressor under huven, och hade runt 500 hästar. Hade man bara haft $28.000 så hade man kunnat slå till. :-D


Camaron såg väldigt nice ut. Dock sa Kim (som kollade lite närmare) att lacken hade flagnat på några ställen.


Titta på "godsakerna" under huven. :-)


Och så en bild på Rodden. Tydligen var den helt renoverad. Och det går inte att komma ifrån att den såg väldigt fin ut.


När vi sedan lämnade bilaffärena, så tog det inte många minuter innan vi fick se en bilverkstad/skrot som i stort sätt bara hade gamla amerikanska bilar på gården. Och de var inte några!!!
Tyvärr hade inte öppet (konstigt nog). Men vi tog några bilder i alla fall.
Vad är egentligen oddsen att träffa på två ställen med gamla bilar inom så kort tid, då vi inte ens hittat nåt tidigare, på våra tillryggalagda ca 300 mil. Men coolt var det. :-D
Man tror ju dessutom inte att det längre finns sådana ställen kvar i USA, men djävlar vad glada vi är att det gör det. :-)


"Bilskroten".


En rad av bilar.



Kolla in Chevorna.


Nästan en liknande Buick som jag kollade på i Orlando.



Sedan gick resan nästan raka vägen till Washington, där vi nu har kommit fram. Tyvärr hann det bli lite mörkt, men vi kollade ändå in Pentagon, Washington Monument, World War II Memorial, Lincoln Memorial, Vienam Veterans Memorial och Vita Huset. Vi kommer även ta en snabbtitt på dem imorrn också, under dagsljus, innan vi rullar mot New Jersey och New York.
Hur som helst så var det väldigt mäktigt att se dessa otroligt stora monument, som man annars bara sett i filmer och på tv. För det är ju trots allt så att man egentligen inte får någon uppfattning om storleken på dem, förren man ser dem i verkligheten.
Det som imponerade på mig mest var nog ände Lincoln Memorial, där ju Abraham själv sitter som staty, och det är ingen liten staty heller. Säkerligen är han runt 7 meter hög där han sitter och blickar ut över Washington.
Äve Washington Monument är imponerqande med sin höga höjd. Och tydligen kan man åka upp längst upp i tornet och det var mer än vad jag visste.


Washington Memorial. Man kan tydligen även åka upp i tornet.


Lincoln Memorial. Ser ni Lincoln själv där i mitten?


Närbild på Licoln där han sitter på sin "tron". Han är ca 6 meter hög, vilket är svårt att se på fotot. Men jag lovar att det är mäktigt när man ser han i verkligheten.

Nä, mina vänner, nu är det verkligen dags att sova. Klockan är snart 01.00 här, och vi ska upp vi kl 07.00 imorrn.
Go´natt på er så länge...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0